Favorieten in de maand juli

De maand juli vloog voorbij! En wat een fijne maand was het weer. Zwemmen, werken, van hot naar her, heen en weer, genieten van de kleine dingen en even bijtanken met boekje en wat lekkers.

Floor

Lekker lezen op het balkon

Deze maand had ik een paar weken die behoorlijk vol zaten. Één week had ik elke dag meerdere afspraken en dingen te doen. Helemaal prima, maar ik ben echt iemand die tussendoor ook tijd nodig heeft om weer even op te laden. Dat gaat het best door alleen te zijn en lekker niks te doen. Op de zondag van die week vroegen vrienden of ik spelletjes kwam spelen, wat ik heel leuk vind, maar daar heb ik ‘nee’ op gezegd.

Mijn vriend ging wel, dus had ik het huis lekker voor mezelf en heb ik de hele middag op het balkon een boek gelezen in de zon. Met een bosbessendonut erbij. Zo simpel, maar daar kan ik echt van genieten.

Leuk boek ook! Gevonden in een mini-bieb bij mij in de buurt.

Dagje Maastricht

Vorig weekend ben ik met een groep vrienden een dagje naar Maastricht geweest. Het was ontzettend leuk om zo vrij spontaan een uitstapje te maken. Die vriendengroep bestaat uit een stel expats die ik heb leren kennen via de boekenclub waar ik onderdeel van uitmaak. Één van hen wilde ontzettend graag de boekhandel bezoeken die in de oude Dominicanenkerk zit. Dus daar hebben we een tripje omheen gepland.

Die boekenwinkel is echt super mooi! Zeker een bezoekje waard. Maar de rest van de dag was ook heel tof. We kwamen erachter dat er een antiek en tweedehands markt was (elke zaterdag schijnbaar!), slenterden door de charmante straatjes en aten een heerlijke vega burrito bowl.

Een geslaagde dag dus!

Deze foto’s doen de boekenwinkel eigenlijk geen recht aan. Het is best donker binnen en moeilijk om goeie pics te maken.
De antiekmarkt waar we per ongeluk op stuitten. Het paard heb ik maar daar gelaten.

I want to believe

De x-files was iets dat nog op mijn lijstje stond om ooit te kijken. Ik wist eigenlijk wel zeker dat ik het een toffe serie zou vinden, maar het kwam er nooit echt van.

Nu ben ik er toch aan begonnen en ben helemaal verslingerd. Lekker die 90’s sfeer, mysterie en vreemde zaken. Alles waar ik van hou.

Lotte

Lavendelliefde

Elk jaar in juli neemt de lavendelstruik in mijn voortuin alles over. Het is een plaatje om naar te kijken en op meters afstand ruik je al de lekkere geur. Er komen veel bijen en hommels op af die druk van bloem naar bloem vliegen. Fascinerend. Hier word ik elk jaar weer heel blij van.

Kantoorhond

Deze maand ben ik begonnen op een nieuwe baan. Bij het bedrijf waar ik nu werk hebben ze een kantoorhond. Hoe leuk?! Hij heet Guus en hij is het huisdier van de directeur. Guus mag zo nu en dan een paar uurtjes mee naar het werk. Ik vind het heel leuk als hij er is, want dat maakt het kantoor super huiselijk en gezellig. Guus is een hele lieve, rustige hond die graag met een balletje speelt.

Guus de kantoorhond met zijn favoriete balletje.

Samen

Privé zwembad

Een vriend van ons nodigde ons uit om te barbecuen en zwemmen in zijn achtertuin. En dan had hij het niet over zo’n lullig opblaaszwembadje, nee een heus zwembad waar je baantjes in kan zwemmen! Dat lieten we ons geen twee keer zeggen.

We bedachten ons dat als we hééél karig leven, we misschien ook ooit een zwembad in onze achtertuin kunnen hebben. Misschien. Heel misschien. Maar tot die tijd is het goed om vrienden te hebben die minder karig zijn!

Instagram

We herontdekten the ‘gram met de pagina die we voor deze blog maakten. Wat een leuke en actieve community zit er daar! Heel inspirerend om te zien wat anderen doen om te besparen en groener te leven. En natuurlijk hartstikke leuk als mensen ook op ons reageren. Daar krijgen we positieve energie van!

Nog een keer zwemmen!

De laatste dag van juli hebben we maximaal gevierd bij een lokaal strandbad. Even lekker duiken en afkoelen van wat, volgens mij, ook gelijk de warmste dag van de maand juli was. Dagen als deze mogen wat ons betreft voor altijd duren.

Op naar augustus!

Door: De Karige Vrouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s