Review: Kringloop De Kempen Veldhoven

Kringloop De Kempen, de grootste kringloop van Veldhoven, bevindt zich in een loods op industrieterrein De Run. Hun missie: “Wij willen bijdragen aan een beter (leef)milieu door spullen een tweede leven en mensen een tweede kans te geven en zo mee te helpen aan een samenleving waarin iedereen meedoet.” Wij bezochten deze veelbelovende kringloopwinkel.

Als ontdekker door de winkel

Vanuit een kleinschalig initiatief van een groepje enthousiaste Veldhovenaren is het concept ‘Kringloop De Kempen’ inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie met drie locaties: Veldhoven, Bergeijk en Waalre. Samen willen ze de wereld een stukje groener en socialer maken. We Like!

De bezoekers van de winkels noemen ze ‘ontdekkers’ en de mensen die spullen doneren worden ‘gunners’ genoemd. Wij bezochten de vestiging te Veldhoven als ‘ontdekkers’. Met het échte pioniersgevoel gingen we op zoek naar de mooiste schatten en parels van kringloopland.

Vriendelijk personeel

Één ding weten we inmiddels zeker: het personeel van Kringloop de Kempen is erg vriendelijk. Zo’n 30 seconden nadat we binnen waren, lieten we namelijk gelijk een glazen lampenkap kapot vallen op de vloer. Oeps! Maar, geen probleem, vonden de mannen achter de balie, die aangesneld kwamen met veger en blik. Terwijl we met een rood hoofd onze excuses maakten en aanboden om voor de schade te betalen, konden zij er wel om lachen: ‘Gebeurt vaker hoor’. Heel sportief en begripvol!

Groot aanbod elektronica

Bij binnenkomst werden we gelijk verrast door het grote aanbod aan elektronica. Naast speakers en broodroosters, zagen we computeraccessoires zoals toetsenborden en muizen, maar ook zelfs laptops en stofzuigers voor hele vriendelijke prijsjes. Geen gedateerde meuk, maar daadwerkelijk bruikbare spullen voor aardige prijsjes. Bovendien zat op elk product een sticker waarop aangegeven werd of het apparaat getest was. Heel handig!

Assortiment

De spullen in de winkel waren duidelijk gesorteerd en onderverdeeld in categorieën. Hierdoor was het makkelijk navigeren door de winkel. We zagen vooral relatief nieuwe producten die verkocht werden voor een tweede leven. Vintage en antiek was wat minder goed vertegenwoordigd.

We vonden het erg leuk dat er bij de kassa een speciaal rek stond voor ‘gereserveerde items’. Hierin mag je spullen zetten die je van plan bent om te kopen, zodat je makkelijk verder kunt winkelen. Goed bedacht.

Kringloop de Kempen Veldhoven heeft een overzichtelijke, middelgrote kledingafdeling. Op het eerste gezicht zag de kleding er goedverzorgd en gesorteerd uit. De mooiste en hipste items waren met aandacht tentoongesteld. De prijzen waren oké, niet super hoog, niet super laag.

Beoordeling

Prijzen: De prijzen waren niet hoog, maar ook niet super laag. Bij deze kringloop zoeken ze goed uit wat hun producten waard zijn.

Waardering: 3.5 uit 5.

Sfeer: De locatie van het pand (een groot industrieterrein) is niet zo aantrekkelijk, maar binnen in de winkel hing er een hele prettige sfeer. Het personeel was oprecht vriendelijk. Hier werken mensen met hart voor de zaak. Op de achtergrond stond zachtjes een muziekje op.

Waardering: 5 uit 5.

leuke meuk: In deze kringloop vind je geen troep, maar degelijke spullen die nog wel een tijdje mee kunnen. Groot aanbod aan elektronica. Minder groot aanbod aan antiek en vintage.

Waardering: 3 uit 5.

Eindbeoordeling: Grote kans dat je in deze kringloop zult slagen. Het aanbod is ruim en de spullen zijn van goede kwaliteit. De mensen zijn hartelijk. We vinden het tof dat er vanuit de organisatie veel aandacht besteed wordt aan duurzaamheid, mens en milieu.

Waardering: 3 uit 5.

Adres

Stichting Kringloop De Kempen
De Run 5415
5504 DG Veldhoven

Door: De Karige Vrouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s