Super karige (maar wel goede) tips!

Tegenwoordig schamen we ons nergens meer voor. Zelfs voor de meest karige tips halen wij ons neus niet op. In deze blog een paar van onze beste karige tips voor een goedkoop en groen leven.

Gratis eten van Jumbo

Volgens ‘de 7 zekerheden’ van supermarkt Jumbo is vers ook écht vers. Wanneer je in de winkel producten vindt met de datum van vandaag erop, dan krijg je die gratis mee naar huis. Voor Karige Vrouwen zoals wij is het een sport om tijdens het boodschappen doen toch even te checken of ergens iets is blijven liggen dat we voor niks mogen hebben. We voelen ons stiekem toch wel erg schraal wanneer we dit doen. Maar ja, je bent een Karige Vrouw of niet 😉

Gratis wraps, gekregen van Jumbo.

Maak zakdoeken of poetslapjes van je oude kleding

Oude, versleten kleding die niet meer draagbaar is geef je een tweede leven door er poetslapjes of zakdoeken van te maken. Super groen en ik vind het ook leuk om te doen. Het is heel makkelijk; je knipt de harde naden, knopen en ritsen van het kledingstuk af, zodat je alleen ‘kale’ stofjes overhoudt waarmee je aan de slag kan. Vervolgens knip je ze (optioneel) tot vierkanten. Als je wil dat de lapjes extra lang meegaan, zet je er een simpel randje aan onder de naaimachine. Hierdoor gaat je stofje niet rafelen. Als je geen naaimachine hebt, kun je misschien iemand in je vrienden- of familiekring lief aankijken.

Katoen, viscose of linnen werkt het beste als poetslapje of zakdoek. Dit textiel neemt namelijk gemakkelijk water op. Je kan je doekjes na gebruik uitwassen en hergebruiken. Als je lapjes versleten zijn, kun je ze uiteindelijk naar de textielbak bij jou in de buurt brengen. Let wel op of je stofjes niet chemisch vervuild zijn door schoonmaakmiddelen, want dan mogen ze er niet in.

Geen zin om Photoshop aan te schaffen? Gebruik GIMP

Adobe Photoshop is één van de meest bekende programma’s om foto’s mee te bewerken. Helaas is het een prijzig programma. Dat kan goedkoper! Zelf gebruik ik al jaren het open source programma ‘GIMP’. Iets minder bekend, maar het doet absoluut niet onder voor Photoshop. Het is helemaal gratis en werkt vergelijkbaar met Photoshop. Bovendien is het een toegankelijk programma en zijn er op internet veel tips en tutorials te vinden. Op www.gimp.org kan je GIMP gratis downloaden voor verschillende besturingssytemen.

GIMP; een goed alternatief voor Adobe Photoshop.

Elastiekje onder je zeeppompje

Met een elastiekje onder je zeeppomp komt er de helft minder uit. Een elastiekje voorkomt namelijk dat je het pompje helemaal naar beneden kan drukken. Hierdoor verbruik je minder zeep. Heel handig voor pompjes met een grote opening. Ook als je kinderen hebt die snel heel veel gebruiken, kan een simpel elastiekje je toch weer helpen besparen.

Voor dit zeeppompje had ik twee elastiekjes nodig.

Knip je tandpastatube open

Zelfs als je het gevoel hebt dat je alles er al uit hebt geperst, is de kans groot dat er toch nog wat tandpasta in je tube is achtergebleven. Door je tandpastatube open te knippen, kan je net dat laatste beetje er nog uitkrijgen. Daarmee kan je heus nog een paar keer je tanden poetsen. Alle beetjes helpen en het is een kleine moeite!

Wat zijn jouw karigste bespaartips?

Door: De Karige Vrouwen

Een reactie op “Super karige (maar wel goede) tips!

  1. – Kleine beschadigingen op zwarte schoenen bijwerken met een dito viltstift.
    – Als er een ladder in een panty komt, dat been er af knippen en de rest even bewaren. Bij de volgende panty ook dat been er af en de “broekjes” over elkaar aantrekken. Tadaa: een “nieuwe” panty! En nog lekker warm ook …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s