Boekreview: Just F*cking Do It

Onlangs stuitte ik op het boek ‘Just F*cking Do It’, van Noor Hibbert. Een veelbelovende titel met daaronder de opzwepende leus: ‘Stop Playing Small, Transform Your Life’. Gemotiveerd en over de streep getrokken, bestelde ik dit zelfhulpboek en eenmaal thuisbezorgd kroop ik er gelijk mee op de bank.

Kom maar door!

Wat een boek zeg. Hibbert windt er geen doekjes om. Na het omslaan van de derde pagina heb ik al geleerd dat de schrijfster twee ‘six-figure businesses in just three years’ heeft opgezet, terwijl zij tegelijkertijd ook de zorg droeg over drie kleine kinderen. Dat zij hoogopgeleid is, regelmatig de hele aarde over reist en het liefst door het leven gaat in sportkleding. Hiernaast doet zij er alles aan om super gezond te zijn, eet ze vegan en is ze een meditatie-junkie. Maar eigenlijk is Hibbert ook maar een heel gewoon meisje dat een moeilijke jeugd heeft gehad.

Na jaren van aanmodderen en voortslepen heeft zij haar hele leven om kunnen gooien. Achter haar succes zit slechts één enkel geheim. En dat geheim gaat zij met jou delen, omdat zij jou net zo’n schaam-te-loos gelukkig en perfect leven gunt als het hare. Nou kom maar door.

‘The Universe’

Ik doe oprecht mijn best om niet te cynisch te klinken, maar het feit dat ik slechts tot pagina 36 ben gekomen zegt genoeg, denk ik. Het supergeheime ding waar Hibberts op leunt blijkt namelijk iets te zijn wat zij ‘The Universe’ noemt. Een wollig concept wat erop neerkomt dat ‘als je maar gelooft dat iets zal gebeuren het vanzelf realiteit zal worden en je alles zult krijgen wat je hartje begeert’. Het helpt hierbij uiteraard om je wensen vriendelijk (hardop) voor te dragen aan ‘Het Universum’.

Uit die comfort zone

Maar wie ben ik? Dus ik besloot daadwerkelijk om uit mijn comfort zone te stappen en heb (met geluid én in de spiegel) Het Universum om een cadeau gevraagd. Eentje die ik wel graag in 24 uur bezorgd wilde zien, want dat moest ik erbij zeggen van de opdracht. Hibberts partner vond na deze oefening de lang verloren afstandsbediening van zijn televisie terug. Met dit in mijn achterhoofd, durfde ik best een experimentje te wagen.

Dus ik heb gewacht en gewacht, maar, ondanks een leuk weekend, heb ik alleen mijn hoofd op een domme manier gestoten. Ik hoopte eigenlijk een halsketting terug te vinden die ik al een paar maanden kwijt ben, maar het kan zijn dat ik daarover specifieker had moeten zijn naar Het Universum toe. Mijn fout.

superduperextraextreemvreselijkschaamteloos gelukkig

Hoe dan ook, nu zit ik een een f*cking negatieve vibe. Iets waar zij ook over schrijft in haar super hippe, trendy schrijfstijl vol afkortingen en heerlijke grapjes. Hibbert heeft mij geleerd dat het deze negatieve vibe is die mij tegenhoudt om echt te veranderen en te worden wie ik ben in dit leven. Kan ik inkomen hoor.

Naast teleurgesteld over dit boek, ben ik misschien ook wel gewoon jaloers. Ik heb namelijk geen twee ‘six figure businesses’, ben niet spiritueel en voel me ook niet altijd superduperextraextreemvreselijkschaamteloos gelukkig. Grote kans dat Hibbert – met haar dikke bankrekening – hardop zou gaan zitten lachen om al deze negativiteit. Zou ik haar niet eens kwalijk nemen. Hoe dan ook, heb ik niets met dit boek. Op naar het volgende zelfhulpboek. Bedankt voor het lezen.

Door: Lotte

Een reactie op “Boekreview: Just F*cking Do It

  1. En nu heb je ook nog haar bankrekening gespekt door dit boek te kopen … Wel een goede tip trouwens, iets vriendelijk hardop vragen aan The Universe. Staat er morgen een wit paard met een prins voor mijn deur!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s