Review: Kringloop Wereldhuis Eindhoven

Een goed georganiseerd zooitje in een prachtige oude school. Bij het Wereldhuis in Eindhoven gaat je kringloophart sneller kloppen.

Goed verstopt achter in een woonwijk zit Kringloop Wereldhuis Eindhoven. Met een oppervlakte van ongeveer 1.300 m2 is er genoeg te ontdekken.

Op schattenjacht

Ons advies: neem als je hier gaat shoppen lekker de tijd. Dit is geen kringloop waar je chop chop doorheen wil gaan. Er is zo veel te zien! Vanbinnen ziet het gebouw er nog echt uit als de basisschool die het ooit was, met allemaal verschillende lokalen waar weer andere dingen te vinden zijn. Bij het Wereldhuis kan je wel een middagje zoet zijn.

De inboedel bestaat uit een mix van echte vintage spulletjes en dingen die nog wel een tweede leven kunnen krijgen. Ons valt op dat er veel speelgoed verkocht wordt. Als je op zoek bent naar iets voor de kids, ben je hier dus aan het juiste adres. Daarentegen worden er relatief weinig meubels verkocht. Daarvoor kun je misschien beter terecht bij een andere kringloop.

Snel even een foto maken voor op ons blog!
Throwback! De oma van Floor had precies dit servies. Toch maar niet meegenomen.

Oog voor detail

Bij het Wereldhuis hebben ze duidelijk mensen die er met liefde en zorg werken; alles ziet er netjes uit, we hebben geen dingen gezien die stuk waren of vies. En al kan de hoeveelheid spullen bij binnenkomst nogal overweldigend lijken; alles is goed gesorteerd.

Er was zelfs een afdeling met stofjes en handwerkspulletjes waar we een ladenkastje vonden waar wij helemaal gelukkig van werden. Knoopjes, breinaalden, borduurgaren, patches voor op een kapotte knie; alles had zijn eigen laatje. In welke andere kringloop zie je nou zo’n oog voor detail?! We waren zó onder de indruk dat we helemaal vergaten om een foto te maken. Jammer!

Ook het grote aanbod met spellen was goed gesorteerd. Op elke doos staat of het is nagekeken en compleet is. Daar word je toch blij van?

Budgetkoopjes

Over de prijzen waren wij ook te spreken. We merken bij veel kringlopen tegenwoordig dat ze goed weten dat tweedehands soms ook hip is en daarom hun vintage vondsten voor hoofdprijzen proberen te verkopen. Logisch, maar wel een beetje jammer voor mensen met een klein budget die ook gewoon wat leuks in huis willen halen.

Bij deze kringloop vonden wij de prijzen heel redelijk. Zo kochten Floor een boek van één van haar lievelingsschrijvers voor 1,50 euro en een rok voor 3,- euro. En Lotte vond een antieke rieten picknickmand waar geen prijsje op zat. Bij de kassa deden ze niet zo moeilijk en maakten er 3,50 euro van.

Medewerkers met humor.

Bijkomen en de buit bewonderen

Het schijnt dat je na een middag schatzoeken, in de kantine van deze kringloop een heerlijke tosti kan eten en er een goed kopje koffie bij kan drinken. Naar verluid hebben ze zelfs soep in de aanbieding! Even die voetjes omhoog en lekker bijkomen. Helaas was deze dicht door COVID en hebben we dat niet zelf kunnen beoordelen.

Zou de tosti ook op zo’n prachtig bloemenbordje worden geserveerd?

Algemene indruk

Eigenlijk hebben we niks te klagen over het Wereldhuis. Ze hebben veel voor weinig, en ook nog eens leuke spullen! Dat is wat we zoeken. We vonden het fijn dat er veel loopruimte is, en ondanks dat alles tot de nok toe vol staat, je toch niet het gevoel hebt dat je jezelf overal doorheen moet wringen.

Niks te klagen vandaag, dit boek hebben we dus niet nodig!
Jammer, deze jurk paste niet. Anders was hij zeker mee naar huis gegaan. Ik heb er geen problemen mee om eruit te zien als een geglazuurd taartje.

Beoordeling:

Prijzen: Heel redelijk. De mogelijkheid om echte koopjes te vinden!

Waardering: 4 uit 5.

Sfeer: Mooie locatie, vriendelijke mensen. Geen muziek (kan een voordeel of een nadeel zijn).

Waardering: 3 uit 5.

Leuke meuk: Aandacht voor klein spul; koordjes, knoopjes, ansichtkaarten en schelpen. Het assortiment is heel breed en niets wordt weggegooid. Goede plek voor verzamelaars.

Waardering: 5 uit 5.

Eindbeoordeling: Een mooie, grote, sfeervolle kringloopwinkel waar je je ogen uitkijkt en originele vondsten doet.

Waardering: 4.5 uit 5.

Adres

Stichting Wereldhuis Eindhoven 
Laagstraat 288a 
5654 PP Eindhoven

Door: De Karige Vrouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s