Dingen waarop wij niet besparen

Van besparen maakt ons hart een sprongetje van geluk. De kick van karigheid is bijna een verslavend fenomeen. Toch zijn er ook dingen waarop we bewust niet bezuinigen. Een goed doordachte investering kan op lange termijn juist weer opleveren en sommige dingen zijn nou eenmaal heilig. Hieronder lees je waarop wij niet besparen.

Lotte

Terrasje pakken

Niks fijner dan op een lekkere warme zomerdag op een terrasje neerploffen voor een hapje en een drankje. Kan ik er op besparen? Ja, dat kan zeker. Maar ik kies ervoor om dat niet te doen. Ik kan namelijk enorm genieten van een lunch of borrel in de open lucht. Daar laad ik helemaal van op. Daarom zal ik hier voorlopig niet zo snel op besparen.

Gezichtsverzorging

“Zit hier goud in of zo?!” denk ik, terwijl ik met pijn in mijn hart mijn pinpas trek. De gezichtsverzorging die ik momenteel gebruik is – als ik eerlijk ben – belachelijk duur. Toch gun ik mezelf deze luxe. Ik voel me er prettig bij. Jarenlang heb ik namelijk problemen gehad met mijn huid; te vet, te droog, eczeemplekjes, roodheid, puistjes, jeuk, de hele mikmak. Na jaren van aanmodderen heb ik eigenlijk producten gevonden die het beste in mijn huid naar boven halen. Weer een zorg minder! Daarom kies ik ervoor om niet te besparen op mijn gezichtsverzorging.

Gezichtsverzorging van de merken Dermalogica en Vichy.

Gehoorbescherming

Piiiieeeeeeepppp… Na een tijd lang last gehad te hebben van tinnitus (stressgerelateerd), heb ik een afkeer gekregen tegen harde geluiden. Weinig kans dat ik nog ooit gehoorschade ga oplopen, want ik heb namelijk altijd een set oordoppen op zak. Als ik merk dat ik mijn gehoorbescherming een keer ben vergeten, kan ik behoorlijk in de stress schieten. Tinnitus (oorsuizen) wil je namelijk echt niet.

Ik gebruik al een tijdje oordoppen van het merk ThunderPlugs. Deze oordoppen hebben een speciale filter die niet alleen geluid dempt, maar ook reguleert, zodat je nog wel fatsoenlijk naar muziek kan luisteren. Ideaal dus voor concerten of festivals. Ook komen deze oordopjes in een stevige metalen houder, die de pluggen goed beschermt wanneer je ze niet draagt. De oordopjes zijn herbruikbaar en gaan lang mee.

Floor

Schoenen

Het is niet zo dat ik nou belachelijk veel schoenen heb (al zal mijn vriend daar anders over denken), maar wanneer ik schoenen koop, doe ik dat liever meteen goed. Natuurlijk ben ik in het verleden ook wel eens gevallen voor goedkope schoenen. Zo kocht ik ooit Vans look-a-likes voor zes euro (!) bij de Primark. Maar na een maand waren die al helemaal afgedragen en lelijk, na twee maanden kon ik ze weggooien. Vet zonde!

Daarentegen heb ik een paar Dr. Martens boots die ik op mijn vijftiende kocht van mijn kleedgeld en krantenwijkgeld. Dat was toen echt een rib uit mijn lijf, maar ik wilde ze zó graag. Die heb ik nog steeds. En hoewel ze nu eigenlijk wel een beetje op zijn, heb ik er al dertien jaar plezier van gehad.

Mijn oude vertrouwde boots.

Eten en buiten de deur eten

Lekker eten vind ik heel belangrijk. Ook toen ik een arm studentje was, weigerde ik om zielige pasta met ketchup als maaltijd te eten. Dat betekent zeker niet dat ik alleen maar A-merken bij de Appie kocht, ik deed vooral boodschappen bij budgetsupermarkten en Turkse winkeltjes. Maar ik maakte wel bewust de keuze om daar een deel van mijn geld aan uit te geven, ook al moest ik er dan iets anders voor laten.

Ook uit eten gaan vind ik echt super fijn. Dat is echt een favoriet uitje van mijn vriend en mij. Nu kon dit natuurlijk een tijd lang niet door Corona en dus bespaarden we daar (ongewild) wel op! Maar normaal gesproken doen we dit niet. We zijn helaas niet rijk genoeg om elke maand sushi te gaan eten, hoe graag we dat ook zouden doen, maar af en toe (relatief gezien) cheapo noodles of iets anders kleins buiten de deur is ook hartstikke gezellig.

Of een gevulde aardappel, ook lekker!

Een tattoo

Begin deze maand heb ik een tattoo laten zetten! Niet mijn eerste, maar wel mijn eerste grote tattoo. Deze wilde ik echt al mega lang, maar ik kon er eerder niet genoeg geld voor opzijzetten. De artiest waar ik graag een tattoo van wilde is namelijk nogal prijzig.

Nu had ik naar een goedkopere tattoo-artist kunnen gaan, die hem voor de helft van de prijs had kunnen zetten, maar dat wilde ik niet. Ik volg deze tattoo artist al heel lang op Instagram en vind haar stijl en alles dat ze maakt heel tof.

Voor iets waar ik de rest van mijn leven mee op mijn lichaam loop, speel ik dan ook liever op zeker en betaal ik iets meer voor kwaliteit en voor iets waar ik 100% zeker blij mee ben! Hiermee zeg ik overigens niet dat goedkopere tattoos per definitie lelijk of slecht zijn. Kies een artiest waar jij je goed bij voelt!

Een gedeelte van mijn nieuwe tattoo! Hij loopt nog door over mijn schouderblad en sleutelbeen.

Natuurlijk is het niet voor iedereen haalbaar om voor dure gezichtscrèmes en extra lekker eten te kiezen. Dat snappen we. Iedereen heeft weer een ander budget en een andere manier van besparen. In onze blog, De Karige Vrouwen, beschrijven we onze persoonlijke zoektocht naar het vinden van balans tussen duurzaamheid, geluk en spaarzaamheid. We hopen dat jij samen met ons deze balans vindt op een manier die bij jou past.

Zijn er dingen waar jij niet op bespaart? Of juist wel? Laat het weten in de comments.

Door: De Karige Vrouwen

Een reactie op “Dingen waarop wij niet besparen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s