Favorieten: Nuud deo

Mensen in mijn omgeving kunnen het woord ‘deo’ waarschijnlijk niet meer aanhoren omdat ik iedereen in real life heb lopen spammen met mijn enthousiasme voor dit product. 

‘Deo uit een tube’ klinkt nou niet per sé heel groundbreaking, maar ik word er echt blij van. Niet omdat het uit een tube komt, maar wel omdat het geen spuitbus is! En omdat het voor mij gewoon rete-goed werkt!  

Geen spuitbus please

De zoektocht naar een nieuwe deo begon deze keer niet alleen uit een wens om groener te zijn, maar voornamelijk uit pure irritatie. Ik heb namelijk een grondige hekel aan deo in spuitbussen. Elke ochtend stond ik in zo’n vieze chemische walm wanneer ik mijn okseltjes iets frisser wilde laten ruiken. Eerst stapte ik over op rollers, maar daar was ik ook nooit helemaal tevreden over. Na een dag lang hard werken rook ik vaak niet meer zo fris en fruitig als in de ochtend. En met spuitbussen leek dat vaak langer goed te gaan dan met rollers (geen idee waarom). 

Maar, Big brother is always watching you, en in dit geval besloot Google aan de hand van mijn zoekopdrachten en leesgeschiedenis dat ik misschien wel een nieuwe deo kon gebruiken. Dus liet mijn Instagram feed een reclame van Nuud zien. Nu scrol ik meestal snel voorbij deze reclames, maar dit keer dus niet. En ik dacht in dat onbewaakte moment waarin mijn hoop sterker was dan mijn scepticisme: hmm, valt te proberen, waarom niet.

Hoe werkt het?

In de deo van Nuud zitten geen kunstmatige kleur- en geurstoffen, geen aluminium en geen alcohol. Het zou werken met ‘gecertificeerd microzilver’. Klinkt…raar? Verder zou het meerdere dagen werken, zelfs met sporten en douchen.

Toen ik het pakketje binnenkreeg was ik in de eerste instantie nogal teleurgesteld. Wat een mini tube! Daar heb ik meer dan 10,- euro voor betaald?! (ja, moment van zwakte zei ik al toch? Normaal zou ik dat nooit doen).

Maar, het werkt dus! In de tube zit een dikke, maar goed smeerbare crème die je onder je oksels smeert. Je hebt per oksel maar een klein beetje nodig, ongeveer ter grootte van een erwtje. Het ruikt nergens naar, gewoon naar crème. En mijn oksels zijn nog steeds fris na een lange dag werken! Wat mij het meest verbaast is dat ik inderdaad twee á drie dagen overleef met één keer smeren. En met zo’n mini-tube doe ik een maand of vier.

Een klodder smeerbare deo van Nuud op een vinger.
Je hebt echt maar een klein beetje nodig per smeerbeurt.

Ingrediënten

Eerder was Nuud niet geschikt voor veganisten omdat ze gebruik maakten van wolvet, maar volgens mij is het recept aangepast, want dat kan ik nu niet meer terugvinden in de ingrediëntenlijst. Ik vind het heel fijn dat op de website van Nuud heel duidelijk de bestanddelen beschreven staan, met een uitleg waar ze voor dienen. Dat zouden meer merken mogen doen wat mij betreft.

Het hoofdingrediënt is dus microzilver, dat zorgt ervoor dat de bacteriën waarvan je oksels gaan stinken tegen worden gehouden. Daarnaast zitten er vooral oliën in om je huid soepel te houden en te zorgen dat de deo niet oplost in water (of zweet). Ook zit er zinkoxide in, wat misschien een minder bekend klinkend ingrediënt is, maar wat een goede beschermende werking heeft voor de huid.

De tube van Nuud is gemaakt uit suikerriet en de verpakking waarin de tube komt is gemaakt van ongebleekt FSC karton.

Nadelen

Het enige nadeel is dat je nog wel zweet en je oksels dus nog wel ‘nat’ worden. Alleen stinkt het dus niet. Nu ben ik geen overmatige zweter, dus voor mij niet echt een probleem, maar ik kan me voorstellen dat sommigen dat vervelend vinden. 

Ook was een artikel in Trouw kritisch op het gebruik van microzilver in Nuud. 100% duurzaam is het dus niet, en ook de bewering over het hebben van een Ecocert certificaat terwijl dat niet het geval is, is een beetje shady. 

Niet alleen maar regenbogen en zonneschijn dus, maar tot ik een beter alternatief heb gevonden blijf ik Nuud gebruiken.

Zou jij een smeerbare deo gebruiken, of heb je toch liever een spuitbus?

Door: Floor

Disclaimer: de producten in deze blog heb ik aangeschaft met mijn eigen geld. Er is niet betaald voor de review van producten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s