Geld besparen op je telefoonabonnement

Als het gaat om abonnementen en verzekeringen valt er bijna altijd wel wat te halen. Een leuke korting of een geinig cadeautje, vaak hoef je er maar vriendelijk om te vragen. ‘Nee’ heb je en ‘ja’ kun je krijgen. Een zielige ondertoon in je stem kan nog wel eens bijdragen aan het opwekken van wat extra empathie ๐Ÿ˜‰ Al is dit meestal niet eens nodig, want in veel gevallen blijkt dat er รผberhaupt best wat mogelijk is, als je zelf het initiatief neemt. Lekker karig, geen schaamte.

Laatst was voor het eerst mijn mobiele internetbundel op. 1 GB, in een paar dagen tijd erdoorheen gejaagd. Helemaal opperdepop, weg, leeg, low en unconnected. Het bleek later dat ik al dagenlang allerlei video’s en podcast aan het streamen was via mijn bundel. Vandaar.

Zo snel kan het dus gaan, en voor je het weet krijg je een berichtje van je provider met de pijnlijke mededeling dat je bundel ‘voor circa 100% verbruikt is’ (stond er letterlijk zo in) en dat je vanaf hier ‘het buitenbundeltarief gaat betalen’. Gelukkig zijn ze zo vriendelijk om je erop te attenderen dat je gewoon MB’s bij kunt kopen door een eenvoudig smsje te sturen. Prima service, maar geen zin om zomaar te sms’en zonder enig research. Ik besloot de website van mijn provider te bezoeken.

Acties in de gaten houden

Dat bleek geen slecht idee te zijn. Op de site van mijn provider werd namelijk groots geadverteerd met een kortingsactie. Even duur als mijn huidige bundel, maar met twee keer zoveel MB’s per maand. Dat trok wel de aandacht, want ja, meer internet en niet meer betalen. Prima karig.

Ik belde de helpdesk en was snel aan de beurt. De medewerkster die ik aan de lijn kreeg was erg behulpzaam. Ze kon mij vertellen dat mijn eerdere abonnement al een tijdje was afgelopen en dat ik dus in aanmerking kwam voor deze nieuwe actie. Lucky me.

Zo geregeld, zo gepiept; ik heb nu een nieuw, voordeliger telefoonabonnement afgesloten en krijg ook nog eens de eerste twee maanden gratis. Ik ben er blij mee, al weet ik dat het echt niet om wereldschokkende bedragen gaat. Ik betaal nu 7,50 euro per maand voor 2 GB en een paar uur aan belminuten. Wie het kleine niet eert, toch?

Op welk abonnement ga jij proberen te besparen?

Door: Lotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s