Het karigste cadeau dat ik ooit gegeven heb

Een cadeau geven dat origineel, betaalbaar, bijzonder én persoonlijk is, dat blijkt in de praktijk vaak nog een hele opgave. Rond verjaardagen en feestdagen struinen we massaal cadeauwinkels en giftshops af op zoek naar dat ene speciale cadeau dat precies de goede boodschap afgeeft; ‘ik hou van je’, ‘ik geef om je’, ‘ik denk aan je’. Wanneer het geven van een cadeau zo ingewikkeld is geworden, weet ik niet. Maar in deze blog vertel ik je over het karigste cadeau dat ik ooit heb gegeven, zodat jij in de toekomst hopelijk wat minder keuzestress ervaart.

Er is er één jarig!

Er is weer iemand jarig, hoezee! Super leuk. Is er een feestje? Wat doe ik aan? Wat moet ik geven….? Nee echt, wat wil die persoon hebben voor zijn verjaardag?

Drie, twee, één; cadeaustress.
De radartjes in mijn hersenen draaien op volle toeren. Heeft die persoon het laatst nog gehad over iets? Wie kan ik om hulp vragen? Ik weet niet eens meer wat ik vorig jaar heb gegeven.

Cadeaustress

Een cadeau vinden voor iemand die dichtbij me staat, gaat me doorgaans makkelijk af. Maar hoe minder goed ik de jarige job ken, hoe dieper ik moet nadenken. Ik kies mijn cadeaus graag met zorg uit en vind het leuk om anderen te verrassen met iets origineels. Veelal leg ik de lat behoorlijk hoog voor mezelf. Zomaar een prul is uit den boze en wéér een bierpakket vind ik ook snel saai (tenzij je weet dat iemand daar oprecht blij van wordt).

Natuurlijk kan je niet altijd honderd uur besteden aan het vinden van het perfecte cadeau. We hebben het nou eenmaal druk en daarbij hebben we ook vaak geen onbeperkte middelen, waardoor sommige dingen gewoon niet haalbaar zijn. Hoe vind je dan toch dat ene, bijzonder cadeau dat enerzijds betaalbaar is, en anderzijds niet te veel tijd en moeite kost?

Een kant-en-klaar antwoord heb ik helaas ook niet. Maar wat ik wel kan zeggen is: volg je hart (cliché, I know) en denk vooral niet te moeilijk. Probeer iets te geven waar jij een goed gevoel bij hebt en waarvan je denkt dat de ander het kan waarderen. Als het dan nog niet goed is, pech. Dat zegt dan meer over de ander dan over jou. Je moet blij zijn dat je wat krijgt, zij mijn moeder vroeger. En ook al gaat dit niet altijd op, er zit wel een kern van waarheid in. Als het vinden van een cadeau veel stress veroorzaakt, maak je het jezelf misschien te moeilijk. Wees lief voor jezelf, je doet je best! Ik weet dat, want je bent al helemaal tot hier gekomen met het lezen van deze blog 🙂

Een leuk of origineel cadeau hoeft dus ook echt niet altijd duur te zijn. Één van de leukste dingen die ik de laatste tijd gegeven heb, was bijna gratis en eigenlijk zelfs wel behoorlijk karig te noemen.

Iemand blij maken met een dode mot

En de award voor het karigste cadeau ooit gaat naar…. Mij! Ik heb namelijk letterlijk ooit iemand blij gemaakt met een dode mot. En die persoon is Floor!

Floor vertelde mij een aantal weken voor haar verjaardag enthousiast hoe zij haar interieur een beetje aan het pimpen was met een dierenthema. Ze had, om mee te beginnen, al een toffe poster gevonden en een kleurrijk safari behangetje aangebracht op de muur. Hiernaast had ze een set ingelijste vlinders weten te bemachtigen (het soort dat niet speciaal voor ons is doodgemaakt), en ze was nog verder aan het zoeken naar gelijke woonaccessoires.

Een tijdje hierna kreeg ik in huis plotseling een kleine motteninvasie (als je denkt dat je alles hebt gehad). Geen idee waar die beesten vandaan kwamen, maar ik zag ze ineens overal. En sommige motten legden ook het loodje bij mij binnen. Zomaar op de vensterbank, of in een hoekje van de kamer. Tragisch en best zielig, maar wees gerust, ze zijn ze goed terecht gekomen. Een aantal motjes heb ik verzameld en ingelijst als cadeautje aan Floor. Zie hieronder!

Het karigste cadeau dat Lotte ooit heeft gegeven; drie ingelijste motten in verschillende posities

Het lijstje heeft een behoorlijke, opstaande rand, zodat er genoeg ruimte is achter het glas. Dit lijstje heb ik gekocht bij Ikea. Het papier had ik nog ergens liggen. Ik vind het zelf nog steeds een behoorlijk geslaagd cadeau. En voor zover ik weet, is Floor er ook blij mee. En zo niet, dan laat ze dat in ieder geval niet merken.

Iemand blij maken met een dode mot. True Friendship.

Wat is jouw karigste cadeau ooit?

Door: Lotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s